Change language

Det sker

Eksempler på udstillinger, arrangementer og aktiviteter om historie og kunst

Korea i Danmark

Over sommeren er der god mulighed for at få et indtryk af koreansk nutidskunst. Udstillingen løber frem til den 8. september og er etableret i forbindelse med 60-året for etablering af dansk-koreanske diplomatiske forbindelser. Se mere om udstillingen

This Moment is the Beginning 

Udstilling af kunstnerduoen Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang, der giver bud på Thorvaldsen og hans betydning i dag - det er en hyldest til det flerkulturelle. Udstillingen, This Moment is the Beginning, fortsætter frem til den 31. august 2019. 

Leonard Cohen-udstilling til efteråret 

Nikolaj Kunsthal og Kunsthallen Gl. Strand samarbejder om en Leonard Cohen-udstilling i efteråret (23. oktober – 8. marts 2020): ”A Crack in Everything”. Godt 40 kunstnere fortolker forfatteren og musikerens liv og værker gennem musik, billedkunst og litteratur. Da udstillingen første gang blev vist i Lonard Cohens fødeby, Montreal i 2017, året efter hans død, vakte den stor interesse. 

Magasin på kbhbilleder

Du kan nu online se 10.000  fotos på kbhbilleder.dk, der stammer fra stormagasinet på Kgs. Nytorv. De mange billeder er resultatet af et samarbejde mellem kbhbilleder og Magasins Museum. De mange fotos afspejler mode, kønsroller og skiftende indretningsidealer. Nyd et gensyn med de gamle juleudstillinger på Kongens Nytorv. 

Ny chef  for Historie & Kunst 

Den 1. november 2018 bliver Marius Hansteen chef for Historie & Kunst. Marius Hansteen er kultur- og presseråd ved den danske ambassade i Paris og derudover direktør for Det Danske Studenterhus i Paris og afløser Lene Floris, der fratrådte sin stilling med udgangen af august.    

Stort fællesmagasin taget i brug

Historie & Kunst tog i august 2018 sit nye fællesmagasin i Høje Taastrup i brug. Tiden frem til udgangen af december 2018 står i indflytningens navn. Se TV2 Lorrys reportage fra fællesmagasinet, der sikrer den københavnske kulturarv.

TV-program om Historie & Kunst 

DK4 har onsdag den 7. februar 2018 kl. 18:50 premiere på en udsendelse, der fortæller om kunstaktiviteter i Historie & Kunst. Efter en præsentation af STORM20 som makerspace kommer seerne på et besøg ved Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal. Se en trailer for udsendelsen og se hele programmet

Arkæologerne arbejder - vær med

Københavns Museum giver nu i Stormgade 18 mulighed for at se arkæologiske fund, når de renses og registreres. Og vore besøgende kan også være med. Værkstedet har åbent to gange om ugen, efter aftale og i forbindelse med særlige begivenheder - eksempelvis Kulturnatten. Se mere om værkstedet og åbningstiderne