Change language

Det sker

Eksempler på udstillinger, arrangementer og aktiviteter om historie og kunst

Forskningens Døgn

Historie & Kunst er med i Forskningens Døgn. Forskningsmedarbejder Nanna Kronberg Frederiksen fortæller om, hvordan Bertel Thorvaldsens store pengelån til prins Christian Frederik - den senere kong Christian d. 8 - er dukket op i billedhuggerens arkiv. Museumsinspektør Kiursten Egholm beretter om en indsamling om Børneværnets historie i Stormgade 18. Læs mere om arrangementet på Thorvaldsens Museum og de tre foredrag, som Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv udbyder under titlen "Fjerne og anbragt"

Stor fondsbevilling til Københavns Museum 

A.P. Møller Fonden vil støtte de nye udstillinger i Københavns Museum med op til 15 mio. kr. Bevillingen skal bruges til at skabe et rum, hvor publikum ved hjælp af kort, film og 3D-modeller kan få et hurtigt og visuelt indtryk af Københavns udvikling. Læs mere om bevillingen.

Historie & Kunst præmieret på Historiske Dage

Det kreative mødested STORM20 fik andenpræmien, da Historiske Dage uddelte sin fornyelsespris på årets messe. Museumsdirektør Lene Floris uddelte STORM20's egen kreative pris. Den gik til fotografen Piorita Taskinen, der laver kopier af historiske smykker med genbrugsmaterialer. 

Unik samling på 6.000 fotos er nu tilgængelig

Rådhusforvalter Ernst Nyrop-Larsens store billedsamling med motiver fra København i perioden 1900-1948 er nu on-line på kbhbilleder, som dermed rummer over 80.000 fotos fra København og Frederiksberg. 

Tre installationer i Nikolaj Kunsthal  - kan ses frem til 13. maj

Den britiske multimediekunstner Haroon Mirza viser tre installationer, der sætter kunsthallens arkitektur i spil med lys- og lydinstallationer. Se mere om kunstneren og udstillingen.

TV-program om Historie & Kunst 

DK4 har onsdag den 7. februar 2018 kl. 18:50 premiere på en udsendelse, der fortæller om kunstaktiviteter i Historie & Kunst. Efter en præsentation af STORM20 som makerspace kommer seerne på et besøg ved Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal. Se en trailer for udsendelsen og se hele programmet.

Nikolaj Kunsthal - 11. januar -13. maj - "Law Shifters"

Stine Marie Jacobsen forsøger med udstillingen "Law Shifters" at sætte borgernes ret til direkte demokrati på dagsordenen. Hvordan kan almindelige menneskers ideer blive til lovforslag - eller poesi? Se mere om lovmaskinen i Nikolaj Kunsthal

Kreativt værksted  - Stormgade 20

Det nye makerspace "STORM20", lige ved Tivoli og Rådhuset, afholder løbende workshops, hvor der er mulighed for at arbejde med historie og kunst. Følg med i de skiftende arrangementer - og kom og vær med. Se mere i STORM20s program her.

Arkæologerne arbejder - vær med

Københavns Museum giver nu i Stormgade 18 mulighed for at se arkæologiske fund, når de renses og registreres. Og vore besøgende kan også være med. Værkstedet har åbent to gange om ugen, efter aftale og i forbindelse med særlige begivenheder - eksempelvis Kulturnatten. Se mere om værkstedet og åbningstiderne

 

Tidligere arrangementer

Vestindiske Dage

Historie & Kunst var med til at markere 100 året for salget af de Dansk-Vestindiske Øer til USA. Det skete i forbindelse med Transfer Day, hvor øerne blev til U.S. Virgin Islands. Se fotos fra arrangementet