Change language

Det sker

Eksempler på udstillinger, arrangementer og aktiviteter om historie og kunst

Bliv klar til jul

Historie & Kunsts kreative makerspace, STORM20, sætter gennem en række arrangementer fokus på julen. Der er mulighed for at lave julegaver og julepynt i værkstedet. Se mere om arrangementerne i STORM20s kalender.

De fattiges jul - foredrag

Arkivar Peter Wessel Hansen, Københavns Stadsarkiv, fortæller den 13. december om julevelgørenhed i 1800-tallet - en tid uden dagpenge, kontanthjælp eller folkepension. Heldigvis ville mange gerne hjælpe de fattige ved juletid. Se mere om foredraget.

Snedkernes efterårsudstilling 

Den traditionsrige Snedkernes Efterårsudstilling finder i år sted på Thorvaldsens Museum og kan ses fra den 2. november til 9. december. Udstillingen "Mono" viser 41 prototyper på nye møbler. Se hvordan de klassiske rum spiller sammen nyeste møbeldesign. Læs mere om udstillingen.

Menneskebyen 

Nikolaj Kunsthal viser fra den 3. november til den 6. januar 2019 udstillingen "Menneskebyen" af kunstnerne Bank & Rau (Lone Bang og Tanja Rau). Titlen refererer til arkitekten Stten Eiler Rasmussens Tingbjerg. Udstillingen kan ses i Øvre Galleri og rummer byrumselementer og installationer. Se mere om "Menneskebyen".

Magasin på kbhbilleder

Fra november kan du opleve 10.000 nye fotos på kbhbilleder.dk, der stammer fra Magasin. De mange billeder er resultatet af et samarbejde mellem kbhbilleder og Magasins Museum. De mange fotos afspejler mode, kønsroller og skiftende indretningsidealer. Nyd et gensyn med de gamle juleudstillinger på Kongens Nytorv. 

Årets familieudstilling i Nikolaj 

Kunstneren "HuskMitNavn" står bag årets flotte og farvestrålende familieudstilling i Nikolaj Kunsthal. I udstillingen, "Tegn", vises en omfattende samling af kunstnerens værker. Publikum opfordres samtidig til at slippe fantasien fri og selv tegne løs. Se mere om udstillingen, der løber fremn til januar 2019. Kom og "Tegn".

Ny chef  for Historie & Kunst 

Den 1. november 2018 bliver Marius Hansteen chef for Historie & Kunst. Marius Hansteen er kultur- og presseråd ved den danske ambassade i Paris og derudover direktør for Det Danske Studenterhus i Paris og afløser Lene Floris, der fratrådte sin stilling med udgangen af august. Indtil Marius Hansteens tiltrædelse er Sophie Bruun, chef for Udvikling & Administration i Historie & Kunst konstitueret i stillingen.    

Stort fællesmagasin taget i brug

Historie & Kunst tog i august 2018 sit nye fællesmagasin i Høje Taastrup i brug. Tiden frem til udgangen af december 2018 står i indflytningens navn. Se TV2 Lorrys reportage fra fællesmagasinet, der sikrer den københavnske kulturarv.

Stor fondsbevilling til Københavns Museum 

A.P. Møller Fonden vil støtte de nye udstillinger i Københavns Museum med op til 15 mio. kr. Bevillingen skal bruges til at skabe et rum, hvor publikum ved hjælp af kort, film og 3D-modeller kan få et hurtigt og visuelt indtryk af Københavns udvikling. Læs mere om bevillingen

Unik samling på 6.000 fotos er nu tilgængelig

Rådhusforvalter Ernst Nyrop-Larsens store billedsamling med motiver fra København i perioden 1900-1948 er nu on-line på kbhbilleder, som dermed rummer over 80.000 fotos fra København og Frederiksberg. 

TV-program om Historie & Kunst 

DK4 har onsdag den 7. februar 2018 kl. 18:50 premiere på en udsendelse, der fortæller om kunstaktiviteter i Historie & Kunst. Efter en præsentation af STORM20 som makerspace kommer seerne på et besøg ved Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal. Se en trailer for udsendelsen og se hele programmet

Kreativt værksted  - Stormgade 20

Det nye makerspace "STORM20", lige ved Tivoli og Rådhuset, afholder løbende workshops, hvor der er mulighed for at arbejde med historie og kunst. Følg med i de skiftende arrangementer - og kom og vær med. Se mere i STORM20s program her

Arkæologerne arbejder - vær med

Københavns Museum giver nu i Stormgade 18 mulighed for at se arkæologiske fund, når de renses og registreres. Og vore besøgende kan også være med. Værkstedet har åbent to gange om ugen, efter aftale og i forbindelse med særlige begivenheder - eksempelvis Kulturnatten. Se mere om værkstedet og åbningstiderne